КОИ СА СИМПТОМИТЕ НА РАЗСЕЯНИЯТ УМ И КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ТЯХ

Ум-свобода-коучингПонякога изглежда, че умът ни тича едновременно във всички посоки, като се обръща в една или друга в отча­яно търсене. На какво? Търсим незнайното нещо, което ще утоли копнежа ни за сигурност и стабилност. Прехвърляме се от едно нещо на друго с надеждата, че новото изживява­не ще съдържа това, което търсим. В резултат умът ни ви­наги е разсеян. Трудно ни е да съсредоточим вниманието си върху това, което правим, защото част от съзнанието ни е вече неудовлетворена и е започнала да търси илюзорното друго. Дори когато правим нещо, което обичаме, твърде лесно губим концентрация. Така не само не успяваме да открием по-висш смисъл и цел в живота си, но често се проваляме и в ежедневните си дейности.

Неизбежният резултат от ограничената ни представа за себе си – ограничена от неподлежащото на съмнение вярване в обичайните форми – е склонността да търсим из­вън себе си решение на проблемите си. Привикнали да гледаме на себе си като на незавършени и лишени от нещо много важно, дори не ни хрумва да се обърнем към вът­решните си способности, към вътрешната си сила за раз­решаване на трудностите. Напротив, мислим, че нещо от външното обкръжение, ако го притежаваме по някакъв на­чин, ще ни даде това, което искаме. Безсилието на такъв подход би трябвало да е ясно на всички нас.

С какъв ли чо­век или предмет бихме искали да се сдобием, за да приклю­чи търсенето ни на сигурност? Нито най-красивата жена на света, нито най-красивият мъж, нито най-модните дрехи, най-ценното бижу или най-гениалната нова идея имат властта да уталожат желанието ни, докато вътрешно оста­ваме незавършени. Докато си мислим, че убежище от жи­тейските несгоди може да се намери извън нас, ще бъде невъзможно да изпитаме истинския покой на съзнанието.
Притежанието на богатство и власт със сигурност не е раз­решение. Високият процент алкохолизъм, разводи и само­убийства сред така наречените развити нации в света по­казва, че само материалните придобивки не засищат неу­довлетворението.

Дори ако се отвърнем от материалните обекти и се насочим към някоя по-висша духовна реалност за разреше­ние на проблемите си, ограничаващите ни представи за се­бе си могат страшно да попречат на възможната полза. Нещо обикновено е хора, поели по религиозен път, да чув­ствуват, че съществува непроходима пропаст между тях, застанали долу в калта, и онова висше същество горе в не­бето. Колкото по-ниско е мнението ни за собствените ни възможности, толкова по-достойни за съжаление са молит­вите, които отправяме. Ние можем да ридаем:“ Моля те, спаси ме Господи!“,“ Моля те, помогни ми, Буда!“, но дока­то оставаме впримчени в собственото си самосъжаление, съмнително е каква полза можем да имаме.

Едни от подходите за трайно разбиване на ограничаващите вярвания, които сме си създали за нас самите, са коучингът и трансформиращите тренинги, които съчетаат в дизайна си подходите на Изтока и Запада.

За повече информация и записване за индивидуални коучинг сесии и тренинги, ме намерете:
ivamitevaslavcheva@gmail.com
ivamiteva.com

Advertisements

One response to “КОИ СА СИМПТОМИТЕ НА РАЗСЕЯНИЯТ УМ И КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ТЯХ

 1. Моята практика:
  – докато се разсънвам в леглото си казвам „Така драга ми Ива, в теб има божествен Алхимик. Вътрешният алхимик изработва нови, здрави, красиви, щастливи клетки и се освобождава от всички стари, болни и дефектирали. И така аз заблестявам в златото на нова кожа, ново тяло в новия ден.“
  – след това се свързвам с тази сила и енергия, в която съм инициирвана и в това тяло в Свещените Загадки на Женствеността
  – ставам, правя си 15 минути раздвижване от тренинга и се включвам в скайп сутрешните практики, които водя с Дамите, преминали обучението

  Коя е причината да го правя? Така си възвърнах здравословните и полезни навици, тренирам системата си УМ-ТЯЛО–ЕМОЦИИ-ДУХ, самолекувам се и се самовъзстановявам, фокусирам се върху онова, което е най-важното за мен за деня, усещам подкрепата, стабилността и разширението, което идва от Женския ни Кръг.

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s