3 ПРИЧИНИ ДА ГОТВИМ В КЕРАМИЧНИ СЪДОВЕ

Добре, че тефлоновия ми тиган(на възраст 20 години!) се надраска, за да се реша да си купя керамичен. И определено си заслужава инвестицията!
Да си призная не съм проучвала производители и марки. Оглеждах и претеглях на око на място и разбира се четях информацията върху етикетите.

Вижте какво трябва да знаете за керамичните съдове и готвенето в тях.

Керамичните съдове са новата вълна в здравословното хранене. Когато готвите в керамични съдове, се използва малко мазнина, затова са препоръчителни за хора с проблеми с холестерола.

Предимства на керамичните съдове

  • В керамичните съдове храната се приготвя по-бързо, защото топлината се задържа по-дълго. Ястията стават по-бавно, но са винаги много вкусни
  • В керамичните съдове може да се готви без мазнина
  • Керамичните съдове се почистват много лесно, понякога дори само с домакинска хартия. Храната не залепва и не загаря

Моето вдъхновение – рецепта за салата с печено сирене и киви. За първи път успях да изпеча сирене и всеки който е опитвал, знае колко е трудно в други съдове …

150 гр бяло краве сирене(правих и версия с тофу)
1 бр добре узряло киви
1 бр добре узряла круша
1 малка салата
4 чери домати
1/2 краставица
1 стрък пресен лук
2-3 репички
маслини
розова сол, ябълков оцет и олио на вкус

Наздраве!

ivamiteva

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s