2 – 18 АПРИЛ 2016: ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗА ЦЕНИТЕЛИ ДО ЮЖНА ИНДИЯ

f416aa25db683902c07f5714b0c9f5a228ced9ff9b073a7bd8c35d862564e2b7Пътешествие към себе си при срещата ни с мистична Индия:
София-Ченай – Махабалипурам – Тируваналам – Ауровил – Танжор – Тричи – Мадурай – Каня Кумари- Ковалам – Кочин –София

Ще учим през преживяването и ще опознаем радостта от простотата на живота.

По време на пътуването ще има психологичен тренинг с Магдалена Ангелова – психотерапевт, с цел разширяване на кръгозора на участниците чрез нови опитности и предизвикателства. В тренинга може да се включите по желание, той се провежда в свободните от пътуване часове.

С йога и медитации сутрин, участие във всекидневния живот в Ашрама на Шри Рамана Махариши.

С посещение на селището на четците на Палмовите листа, „AGASTYA NADI JYOTISHAM“, на които според поверието, е записана съдбата на всеки човек, там ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето.

И още – древни храмове, музеи, рибарско селище, вкусна кухня, чаени плантации, Градината на подправките, Аюрведа процедури, диагностика и храна.

02 април, съб, Ден 01 / Отпътуване от София, Пристигане–Ченай
Пристигане в Ченай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотелаза почивка след полета.Нощувка в Ченай.

03 април, нед, Ден 02/ Ченай забележителности, Ченай – Махабалипурам 80 км 1 ч. 15 мин.
Сутринта – запознаване със забележителностите на Ченай, Църквата Свети Тома– построена в чест на Св. апостол Тома,който обърнал в християнство над 17 000 човека, между които и мнозина измежду висшите индийски съсловия.
Капалешвар Темпъл- Светилище на бог Шива, в който според традицията, при ритуала на поклонение в петък на богинята Карпагамбал – едно от превъплъщенията на Сарасвати – богинята на благополучието, се принася венец от „златни монети“. Храмът е емблема на дравидския стил архитектурата с величествена gopuram ( кула) .
В двора на храма е святото дърво Punnai , едно от най-старите дървета в Ченай.
Форт Сейнт Джордж – двете му части: църкватаSt. Maryпостроена през 1680 година, най- старата англиканска църква в Индия, и Фортът – музей. Конструкцията на сградата е завършена през 1795 и служи като Мадрас съкровищница на Мадрас – старото име на Ченай, а големия салон на горния етаж е бил място за срещи с обществеността , и за забавления. Днес крепостта музей показва множество артефактикато монети , медали , картини , писма и още много другиот колониалния период . Има банкетна зала в сградата на крепостта , наречена Уелсли Хаус, кръстена на РичардУелсли, генерал-губернатор на Индия. Има 4,5 м статуя на бог Cornwallis в предната част на музея, която е художествен шедьовър. Докарана е до Индия от Великобритания с кораб. Изобразява сцена с ТипуСултан, двамата му сина и служители на Британската Източноиндийска компания.
Минаваме покрай Марина бийч, с естествената красота на пясъка – с дължина 14 км и редуващи се край него магазини и ресторанти с морска храна, широката крайбрежна алея и красивите градини на брега на морето привличат туристите.
По-късно – с автобуса се отправяме къмМахабалипурам и трансфер до хотела.
Нощувка в Махабалипурам.

04 април, пон, Ден 03/ Махабалипурам – забележителности, Махабалипурам – Тируваналам – 150 км, 3 часа
Махабалипурам – забележителности,
Махабалипурам – малък, тих крайбрежен курорт, с уникалния храм Shore (Крайбрежен) Храм от 7-ми век , много приятен плаж и някои от най-красивите в света храмове, изрязани в скалите. Разположен на брега на Бенгалския залив, Махабалипурам е бил най-оживеното пристанище през 1-ви век. Тук са се обучавалии строителите на храмове, Посещение на седемте храма в стил Пагода, обливани от вълните на морето, и седемте храмови колесници, група монолитни паметници и фигури на животни, изрязани в скалите, най-ранни образци на Дравидската архитектура. Те са построени с голям ентусиазъм само за един век през времето на крал Нарасимбхаварман Първи. Обиколката приключва с фотографиране на красивия Shore (Крайбрежен) Храм в светлината на залеза.
По-късно -отпътуване до Тируваналам 150 км, 3 часа
Пристигане и настаняване в ашрама.

05 април, вт, Ден 04/Активности в ашрама
Медитация и йога в Ашрама. Запознаване с живота и постулатите на Шри Рамана Махариши. И още – пеене на мантри, сутрешна и вечерна молитва – пуджа, четене по групи.

06 април, ср, Ден 05/Отпътуване за Ауровил – 150 км, 3 часа
След пристигане – настаняване и посещение на Центъра за посетители и Музея на Ауровил, вземане на пропуски за медитация.

07 април, четв, Ден 06 / В Ауровил, медитация в купола Матримандир, семинар, нощувка в Ауровил

08 април, пет, Ден 07/ Ауровил – медитация в Купола Матримандир. Ауровил – Танжор, по пътя – посещение на Селището на четците на Палмовите листа, и получаване на предсказание, нощувка в Танжор 180 км, 3,5 часа
По пътя – посещение на селището „AGASTYA NADI JYOTISHAM“,и среща с четците на палмовите лист, които ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето.
Пристигане в Танжор и трансфер до хотела.
Нощувка в Танжор.

09 април, съб, Ден 08/ Танжор – забележителности, Танжор –Тричи, 60 км, 1,5 часа
След закуска – обиколка на Танжор – столица на Чола Империята от от 10-ти до 14-ти век. Кралят на Чола Раджа Чола, който е управлявал от 985 дo 1016, е построил най-големите 74 храма. Започваме с Брахадеешварахрам, посветен на Шива – вече 10 века учените умуват как е построено изграденото от гранит гигантско светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци. Кулата мусе издига на повече от 62 метра, восновите и е вграден монолитен гранитен блок, който тежи 80 тона.
След пристигане в Тричи – Запознаване със забележителностите на Тричи – посещение на величествения „ Rock Fort Temple ‘ който се извисява на повече от 83 метра върху скала. Стъпалата, изрязани в скалата, извеждат до храма. На първото ниво са руините на огромна зала, взривена през 1772 г. На следващото ниво е светилището Матрубутешварер, посветено на Шива, и на върха на хълма – ‘Uchhi Pillayar Koil’ – храм, посветен на Ганеша, откъдето се разкрива чудесна гледка към града.
Нощувка в Тричи.

10 април, нед, Ден 09/ Тричи – Мадурай, 160 км, 3 часа
След закуска – отпътуваме към Мадурай.
Мадурай е на повече от 2500 години и е вторият по големина град в Тамил Наду – древен културен и научен център. Градът е планиран във формата на лотос. Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, Мадурай е древната столица на Кралете на Пандия. Легендатаразказва, чекапки вълшебен нектар или“мадху“ падатпоземятаоткъдрицитенабогШива. Нектарът, койтопадалпоземята, билтолковасладък, чемястотобилонареченоМадхурапури– страната на нектара, коетовпоследствиестанало наМадурай.Сега той е значим бизнес център. Славата на Мадурай е Менакши Сундарешвара – комплекс от храмове, които са посветеи на богинята Менакши, нейния съпруг Сундарешвара, и нейния небесен брат – бог Вишну.
Посещение на пазара за цветя и возини с рикша до Храма на Менакши. Храмът Менакши е зала с близо хиляда колони. Може да се насладите на изгледа с цветове и звук от храма Тирумала Наик, или да посетите хълмовете Алагар и Тирупура – скалния храм. Вечерта, слушайте характерната храмова музика в Тирупа Ракундрам.
Нощувка в Мадурай.

11 април, пон, Ден 10/ Мадурай – Каня Кумари(250 км 5 часа)
Сутринта с автобуса се отправяме към Каня Кумари – най-южната точка на субконтинента. След пристигане – настаняване в хотела и време за почивка.
Нощувка в Каня Кумари.

12 април, вт, Ден 11/ Канякумари – Ковалам 90 км 2 часа
След закуска – с ферибота до Храмът Кумари Аман, Мемориала Вивекананда и стяатуята на Тирувалувар.
След обяда отпътуваме за Ковалам, по пътя – посещение на Padmanabapuram Palace.
След пристигане в Ковалам, настаняване в Аюрведа плажен курорт и среща с Аюрведа лекари за диагностика и записване на процедури.
Нощувка в Ковалам.

13 април, ср, Ден 12/ Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури. Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат.
Вечерта – залеза на остров Поовар – 16 км – около 30 мин от хотела ви.
Нощувка в Ковалам.

14 апр, четв, Ден 13/ Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация – и различни процедури. Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат.
Нощувка в Ковалам.

15 април, пет, Ден 14/ Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури.
Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат.
Нощувка в Ковалам.

Вариант 1 – с Празника на Слоновете в Трисур
16 април, съб, Ден 15/ Ковалам– Кочин по шосе, 250 км, 7 часа.
Нощувка в Кочин.

17 април, нед, Ден 16/ Кочин – Трисур – Кочин, 80 км, 2 часа
Празника на Украсените слонове – Пуурам Фестивал.
Завръщане в Кочин – 80 км, 2 часа.

18 април, пон, Ден 17/ Кочин – забележителности,
Холандския Дворец, Синагогата, Църква и Китайските рибарски мрежи на пристанището.

Трансфер до летището за полета към дома в 22 часа.

Или –

Вариант 2 – с два дни повече в Ковалам, без празника на Слоновете
16 април, съб, Ден 15/ Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури.

17 април, нед, Ден 16/ Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури.

18 април, пон, Ден 17/ Рано сутринта – трансфер до Кочин, 250 км, 7 часа, и по-късно – до летището за полета към дома в 22 часа.

Възможно е част от групата да бъде по Вариант 1, а друга част – по вариант 2.

Повече информация:
http://www.tiaratour-bg.com/

За въпроси и записване:
1. Веселка Кожухарова
тел. 359899 959588
sales@tiaratour-bg.com
2. Ива Митева-Славчева
тел. 359888 936452
ivamitevaslavcheva@gmail.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s