Три неща, които не знаехте за основните символи на РЕЙКИ

Ето три по-малко известни факти за основните РЕЙКИ символи:

reiki-symbols

1. За Чо Ку Рей/ЧКР (Cho Ku Rei/CKR)

Начинът да нарисувате Чо Ку Рей е условен и всичко зависи от вашето намерение. Някои мастери учат, че ЧКР трябва да бъде изчертан по посока на часовниковата стрелка. Други учат по посока обратна на часовниковата стрелка. И трети учат да го рисувате в едната посока, за да увеличите потока на енергията, и в обратната, за да я намалите. Разбира се, има практикуващи, които изобщо не го използват и такива, които ползват и много други възможности между тях.

Факт е, че няма правилен или грешен начин. Смисълът, който му давате, и начинът, по който връзката с намерението ви се формира във вашия ум, е това, което го прави да работи така, както вие искате. Да приемем, че вашият мастер ви е научил, че правилният начин да го нарисувате е по посока на часовниковата стрелка. Начертавате го по посока на часовниковата стрелка и забелязвате, че работи. Но ако вашият мастер ви е казал да го нарисувате обратно, бихте забелязали едни и същи резултати.

Няма нужда да променяте начина, по който го рисувате до сега. Не поправяйте нищо, ако не е счупено.

Правилният начин да нарисувате ЧКР е начина, по който той работи за вас.

2. За Сей Хи Ки/СХК (Sei He Ki/SHK)

Двете мозъчни полукълба се занимават с различни аспекти на живота. Лявото полукълбо отговаря за разсъжденията, логиката, рационалността. Дясното се отнася към мечтите, въображението, интуицията.

Сей Хи Ки внася баланс на двете полукълба и между тях, позволявайки живот, който не е ограничен само в чистата логика, нито в състоянието на илюзия. Мирът се постига в живота, когато двете страни работят заедно в баланс и хармония.

3. За Хон Ша Зе Шо Нен/ХШЗШН (Hon Sha Ze Sho Nen/HSZSN)

Можете да вкарате символа Хон Ша Зе Шо Нен за изцеление на разстояние на мобилния си телефон (просто го възнамерявайте докато сте в РЕЙКИ, без специална процедура „призив“) и да го активирате всеки път, когато говорите по телефона, да изпратите РЕЙКИ на ситуацията, в която вие и другият човек сте гоорили или за самия човек, за да се възползват и да бъдат приети от по-висшето им Аз.

Можете да започнете да изпращате ХШЗШН веднага щом телефонът позвъни и да го пуснете да се движи „на автопилот“, т.е. очаква се потокът да приключи, когато затворите, или да продължите известно време, ако това се изисква от ситуацията. Не забравяйте, че РЕЙКИ е интелигентна енергия и е напълно способна да се изключи точно в точното време.

След известно време всичко това за вас ще стане автоматично и вие ще станете фар, излъчващ повече светлина и енергия в света и във всичко, от което сте част.

Бонус Съвет: Символът „Сандвич“

За да увеличите ефективността и силата на всеки символ, можете да използвате техниката „Сандвич“:

  1. Нарисувай Cho Ku Rei
  2. Начертайте желания от вас символ
  3. Начертайте Чо Ку Рей отново

Сега имате вкусен сандвич, запечатан със символа за подхранване – като хранителен сандвич 🙂

Източник: Reiki Rays
Превод: Ива Митева-Славчева

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s