РЕЙКИ ПРИ БРЕМЕННИ

Schwangerschaft

Думата „Рейки“ съчетава две японски думи Rei и Кi, което по същество означава „универсална жизнена сила“. Тази лечебна техника изисква практикуващ Рейки да постави ръце върху или над тялото внимателно(в присъствен сеанс или дистанционно) и позволява на невидимия жизнен цикъл да протече като енергия през дланта на ръцете към получателя. Тази енергия, която е и духовна, тече там, където е необходима, и помага да се балансират и лекуват фините енергии в тялото на получателя. Тя може да се използва за ефективно лечение на цялото тяло, като се използва проста, естествена и безопасна техника на изцеление. Тя има благотворен ефект върху ума, тялото, емоциите и духа ви, като носи здраве и щастие.

Рейки при бременни

Рейки може да се използва безопасно за бременни жени. Тя не причинява никаква вреда на майката или нероденото й бебе, като по този начин я прави безопасна да се използва не само по време на всички етапи на бременността, но и по време на зачеването и раждането на детето.

Тялото на една бъдеща майка преминава през много промени по време на бременността. Енергийният баланс в тялото й е под постоянен натиск и потенциално я прави „по-слаба“ физически и емоционално. Приемането на Рейки лечение по време на бременност спомага за балансиране на енергията и почиства тялото, мислите, емоциите и духа, помагайки за дълбоко отпускане и бърза реакция на всички промени и начин на живот на тялото. Това е много полезно, за да помогне на бременността да се развие по един стабилен и естествен начин.

Разбира се, трябва да потърсиш лекар, ако забележиш нещо необичайно.

Ползите от Рейки за бременни жени

  1. Отстранява усещанията на физическия дискомфорт

Рейки лечението е ефективно за облекчаване на физическите дискомфорти, често свързани с бременността. Човешкият хормон, свързан с бременността, често причинява стомашни проблеми по време на бременност. Енергийно оздравителното лечение по време на бременността не само помага за отпускане на стомашно-чревните стени, като по този начин намалява усещането за гадене, но също така помага за облекчаване на болката от бедрата, гърба или връзките, която често се среща при бременни жени, докато бременността им прогресира. В действителност, приемането на Рейки лечение по време на бременност може да ви отпусне напълно, значително намалява умората, тревожността и проблемите със съня.

  1. Осигурява емоционална подкрепа

Жонглирането на желанията, свързани с очакванията на семейството, работните места или отношенията с партньора, често могат да направят бременната жена доста стресирана и уморена. Режимът на даване на Рейки, направен по време на бременността, не само помага на очакването на майката да остане емоционално заземена, но и вдъхва спокойствие и мир и успокоява страховете й, свързани с бременността и раждането.

  1. Прави процеса на раждане по-лесен

Рейки лечението, дадено по време на раждането, помага да се намали до голяма степен болката, свързана с таза и гърба.Това безопасно и естествено лечение не само помага да се намали тревожността на бъдещата майка по време на раждането, но и спомага за създаването на спокойна и лека атмосфера за бебето. Всъщност, проучванията показват, че бременни жени, които практикуват Рейки по време на бременността, имат по-малка вероятност да имат цезарово сечение, дори ако по-рано са преминали през него.

  1. Помага при възстановяване след раждането

Тялото на бременната жена е склонно да претърпи огромни промени след раждането. Рейки лечението, дадено в този момент от време, може да се окаже много полезно за изцеление на техните физически и емоционални нива и да поддържа благосъстоянието им през първите няколко седмици след раждане. Освен това, тъй като появата на новото бебе може да предизвика емоционална катастрофа на майката, Рейки може да й помогне да се приспособи към новата среда и да се грижи за бебето по-лесно.

  1. Помага на бебето да остане здраво и щастливо

Когато лечението с Рейки се дава на бременна жена, това се оказва изключително полезно за изграждането на силна духовна връзка между майката и нероденото й бебе. Рейки помага на нероденото бебе да остане спокойно и здраво, и това прави нероденото да се чувства щастливо в утробата на майка си. Всъщност, лечебните сесии, които се извършват по време на бременност, обикновено правят бебето леко, като по този начин улесняват младите майки да се грижат за малките си по по-лесен начин.

Как бременните жени могат да практикуват Рейки по време на бременност?

За да практикуват бременните жени Рейки самостоятелно, разбира се, трябва да бъдат инициирани от Рейки Мастер. Веднъж уточнени, следването на тези прости указания, изброени по-долу, може да им помогне да преминат през бременността здравословно и щастливо.

Разбира се, винаги е препоръчително да следвате интуицията си и да изпращате енергия там, където смятате, че е най-необходима. Но тук са някои препоръчителни позиции на ръцете:

  1. Поставете едната ръка на гърба, а другата – върху гръдната кост

  2. Поставете едната ръка върху основата на гръбнака, а другата – върху основата на шията

  3. Краката на бременните жени често са натоварени, така че лекуването им с Рейки ще ти помогне да се чувстваш спокойни и удобни

  4. В късната бременност в стомаха на жената често се усеща тежест. Поставете двете си ръце върху основата на двете страни на стомаха – това ще ги накара да се чувстват много комфортно

  5. Не забравяйте да дадете Рейки на цялото тяло, така че да не създавате дисбаланси в определени части.

Рейки е перфектна възможност за всички бременни жени, които търсят по-холистичен начин за лечение както на ума, така и на емоциите и тялото. Рейки лечението укрепва тялото, емоциите и духа на бременната жена отвътре, като й дава сили да преживява бременността си щастливо и здравословно.

Източник: http://reikirays.com

За да запишеш своя час, обади ми се: ivamitevaslavcheva@gmail.com
Ива Митева-Славчева, Мастер Учител в Усуи Рейки Рьохо

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s