РЕФЛЕКТОР

Рефлектор – огледалото на другите типове

Статистически Рефлекторите са най-малко – около 0,2 % от популацията на хората. В групите чувството на хората за себе си и за групата се отразява чрез рефлектора. Повечето хора имат баланс между недефинирани и дефинирани центрове, създавайки полярност в тях. Рефлекторите имат само недефинирани центрове, създавайки много различно изживяване. Те имат способността да поемат и да се превръщат в много различни неща. Те могат да се адаптират към средата си и да въплъщават случващото се. Техният опит и въплъщение на групова динамика или тема на среда дава на другите хора усещане за нея като цяло. Поради липсата на дефиниция у Рефлекторите, те имат потенциала да бъдат обективни и да останат извън нещата по начин, по който другите не могат. Вътрешни ситуации те въплъщават в своите характеристики и позволяват на другите да видят нещата и отвън. Тъй като хората придобиват по-голямо усещане за групата или ситуацията, те развиват по-добро усещане за това как всеки индивид участва и допринася. Рефлекторите могат да видят прогресията с течение на времето, докато групата узрява и се развива, като дават обратна връзка на хората и виждат какво въздействие имат в различни моменти.

Въпреки че Рефлекторите могат да бъдат обективни и открити, без тяхната дефиниция да им пречи, оставянето на тази точка може да бъде обезпокоително. Идентичностите и взаимодействията на повечето хора са изградени около солидността. Това, което Рефлекторите приемат, винаги е временно. Често те изпитват нужда да се държат така, че да се опитват да поддържат нещо стабилно и солидно. Те могат да разчитат и да се придържат към хора, които им дават последователност и познаване. Когато не могат да се откажат, Рефлекторите могат да станат зависими от хората за стабилност и авторитет. Всеки от центровете на Рефлектора, бидейки недефиниран, може да въплъщава различни аспекти на тази зависимост от другите.

Ако сте Рефлектор и искате повече информация, включително практически решения на често срещани дилеми с рефлектор, моля, вземете своята безплатна диаграма и купете анализ.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s