На какво се основава коучингът?

Коучинг-СлушанеЕстествена способност на човека е да учи нови неща, когато се увеличава интереса му към онова, което вече абелязва в момента. Най-важното в не-директивният коучин е, че стъпваме на основата: хората имат вродената способност да разрешават проблемите си. Работейки с техният фокус на внимание, коучът е този, който им помага да достигнат по естествен път до вътрешните си ресурси. Това води до най-важната първа крачка за всеки човек. Тя е излизане от състояние на върешен застой, който е показател за фокус на вниманието му към свръх критична и ниска самооценка и тревога от резултата. Когато това е постигнато, хората се обръщат към себе си от перспектива на неограничен потенциал и ресурси. Стъпили на солидна самооценка вече, те се разгръщат и реализират мечтите, желанията, целите си, а крайният резултат ги е довел до радост, щастие, удовлетворение, успех, омиротворение.

И това е в сила за всяка от 8те основни сфери на живота – кариера, пари, здраве, семейство и приятели, романтична връзка, забавления и почивка, обкръжаваща среда.

Постигането на целите е една от основните причини за работа с професионален коуч.

Какво дава коучът? Внимание, дружелюбна, уютна среда, в която клиентите се чувстват в безопастност. Тук няма сблъсък на интереси, конфронтация, предубеждения, предварително оценяване, осъждане, манипулация, налагане на чужда воля. Тук клиентът е център на вселената и когато го осъзнае в процеса на коучване, сам се обръща навътре в себе си, открива отговорите и решенията на всички проблеми. Веднъж отключил този си потенциал, стъпка по стъпка, той сам се придвижва в живота си стабилбо напред и нагоре към върха на личните си цели, усилен от собствените си проявени ценности. И резултатът е измерим, а това дава още повече увереност и желание за нарастващо себеразвитие.

Кой ползва коучинг услуги? Всеки, който е готов да остави проблемите и травмите си в миналото. Всеки, който иска бизнесът му да се разраства. Всеки, който се стреми към благополучие, просперитет, емоционален-ментален-физически комфорт, щастливи взаимоотношения, мечтаната любовна връзка, здраве, личностно развитие …

Ако за момент си представиш, че се намираш в едно тайно място в сърцето си, където живееш в мечтания си свят и всичко е наред, какъв би бил той?

Аз мога да ти помогна да го материализираш САМ.

Потърси ме, за да се отзова!
e-mail: ivamitevaslavcheva@gmail.comwheeloflife
skype: ivapm-s

 https://avatarandco.wordpress.com/2013/07/09/k%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B2%D1%82/

Вашият коментар