КАКВО Е ТАНТРА, РЕЙКИ И ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ТЯХ

spiritual-counsellingТантра е, когато хората усещат, че Източникът циркулира през тях самите и чрез всичко, което съществува в битието. Тантра – това е вид кодирано послание, което Абсолютът, без прекъсване, циркулира през всички форми и във всички явления на съществуването.

Просто казано, Тантра е, когато хората усещат, живеят и споделят своята неразделна връзка с божественото начало .

В днешни дни съвременният западен човек свързва Тантра със сексуални практики. Но това е погрешна представа за Тантра, защото философията на Тантра е в основата на тантрическия будизъм – Vajrayana. В Тибет все още има манастири с различни посоки на тантрически будизъм и естествено там няма сексуални практики. За будистките монаси, Тантра е съюз с тяхната просветлена природа.

В Индия тантрическите духовни школи изобщо не са обсебени от секса. В Индия Тантра е обединението на човека с Източника в потока на любовта.

Истината е, че в средата на 20-ти век хипитата пристигат в Индия и променят до неунаваемст същността на Тантра – от целомъдрителната любов, обединяваща човека и Създателя, тя се превръща в „сексуална революция“.

Докато изследвах, бях посвещавана, изучавах и практикувах Източните философии и начин на живот в съчетание със Западния подход на мислене,  преоткрих симбиозата Тантра РЕЙКИ, защото считам, че е необходимо да се върнем към Тантра, чието първоначално истинско значение е обединението на човека с божественото в потока на взаимната лечебна и животворна любов. Тантра е, когато човек чувства в себе си любов към Създателя и чувства любовта на Източника към себе си .

И в тази светлина, смисълът на тантрическите отношения се трансформира напълно, защото Тантра между мъжа и жената е, когато мъж и жена се влюбват един в друг, чувствайки се един в друг едно божествено начало.

И това е основният принцип на Тантра – да обичаш божественото начало в себе си и във всичко.

Тантра е, когато чувстваме и обичаме божественото в себе си. Тантра премахва бариерите между човека и Източника, обединявайки човека и Създателя във взаимна любов и узаконява в човека божествена природа.

Тантра е, когато можем да обичаме – да обичаме себе си, да обичаме божественото в себе си и да обичаме божественото във всичко, което ни заобикаля. В Тантра гледаме околния свят с любящи очи, защото обичаме Източника в дървото, обичаме Създателя в птицата, обичаме Бога в другия човек, обичаме Бога във всичко, което съществува във Вселената.

Ето защо Тантра е неразривно свързана с РЕЙКИ.

РЕЙКИ е божествената енергия, която идва от Вселената. Вселената ни обича и ни изпраща любовта си, която приема формата на енергията РЕЙКИ. И всъщност да се настроите към потока РЕЙКИ – това означава да се научите как да усещате по какъв безспорен начин Вселената ни обича!

Така се оказва, че Тантра е поток от любов, който тече от човека към Източника, а РЕЙКИ е поток от любов, който тече от Създателя към човека.

Ето защо този семинар се нарича Тантра РЕЙКИ – отваряме се за любовта си към Твореца и разкриваме Тантра в себе си, като в същото време се учим да чувстваме Божията любов и да живеем в потока РЕЙКИ – в потока на божествената любов, която ни подхранва, изчиства, балансира и съживява за живот.

И тогава всичко е много просто!

Божествената любов е многообразна. Колкото различен е самият живот и различните потоци на любовта към Вселената са разнообразни – потоците РЕЙКИ са разнообразни. И във всеки семинар Тантра РЕЙКИ се учим да изпитваме любов към различни прояви на един живот и се научаваме да приемаме любовта на Вселената – да поемем РЕЙКИ – чрез различни проявления на съществуването.

И заедно с това се учим да обичаме и себе си в движение през цялата универсалност на Вселената – цялото разнообразие от живот около нас, създадено за нас от Твореца. И се научаваме да обичаме божественото точно както божественото ни обича.

Добре дошли в семинара Тантра РЕЙКИ !

Добре дошли в света на любовта, здравето, щастието, удовлетвворението и хармонията!

Тантара РЕЙКИ – Лечение на сърцето, изцеление на живота, изцеление на съзнанието.

Запишете се за семинара за обучение и инициация в Първо ниво ТУК 

или

се свържете с мен ако имате въпроси:

Ива Митева-Славчева, Мастер РЕЙКИ

ivamitevaslavcheva@gmail.com

 

Вашият коментар